Algemene voorwaarden

Huisregels camping:

 1. Bij aankomst dient men de resterende verblijfskosten te voldoen, pinnen is mogelijk
 2. Houd het sanitair en de afwasplaatsen schoon en netjes, de vloertrekker staat er ook voor u. Heren maak zoveel mogelijk gebruik van de urinoirs.
 3. Kinderen onder 8 jaar bezoeken het sanitair onder begeleiding van ouders,normale douchetijd is 5 minuten.
 4. Dit is een auto vrije camping, dus alleen brengen en halen van uw kampeermiddel, boodschappen kunt u met de boodschappenkar naar uw kampeermiddel brengen.
 5. Houd de camping schoon en netjes. Lever uw afval gescheiden in. Plastic,lege drinkpakken en blik,verzamelen in de doorzichtige zak ,verkrijgbaar bij de receptie en deponeer in witte kar
 6. Glas in de Glasbol richting boerderij.
 7. Leg een betontegel onder uw BBQ,  Een vuurkorf of schaal is zonder overleg niet toegestaan.
 8. Pony- en paardrijden alsook gebruik van de speeltoestellen en attributen geschied geheel op eigen risico.
 9. Skelters en andere speelspullen niet mee naar het strand en in het water, ‘s avonds weer terug zetten in de speelschuur, ouders zorg hiervoor.
 10. Hebt  U visite , of verwacht u bezoekers / loges?  Deze worden  vriendelijk verzocht zich te melden  en af te rekenen . Halve dag of paar uur € 1,50 p/p ,  zwemmers volw. en kinderen
 11. Plaats u caravan met de linkerzijde tegen de begroeïng .  //  €3,- p/p  auto € 1,-
 12. Voor de goede orde is het noodzakelijk dat het vanaf 23.00 uur stil moet zijn op de camping.
 13. Luidruchtig afspelen van muziek en of TV zorg voor overlast en is dus niet toegestaan.
 14. Op deze camping is het gebruik van een electrische / keramische straalkachel verboden, dit i.v.m. de constante forse vermogensbehoefte van deze apparaten.
 15. Extra personen die bij u overnachten zijn logerende gasten en moeten gemeld en  afgerekend worden.
 16. Uw kapotte camping uitrusting en vloerplastic neemt u mee naar huis, dit hoort niet in de restafvalcontainer.
 17. Bij voortijdig vertrek wordt geen restitutie van het geboekte bedrag terug betaald.
 18. Wij verzoeken u bij vertrek de plek zonder haringen, stenen vuilnis etc. achter te laten.
 19. Seizoensplaatsen worden geacht de overschreden KWh aan stroom voor vertrek af te rekenen.
 20. Honden mogen niet in de grote vijver,en ook buiten de camping aangelijnd uitlaten en poep opruimen ( gem.verordening)
 21.  Voor de goede  orde Vissers en ZWEMMERS OPGELET !!!
 22. U word verzocht vanaf de oever recht uit te werpen,u mag met boiles vissen maar geen boilies in het water werpen,ook is het verboden gebruik te maken van een waterfiets of voerboot ,en geen ander voer in het water te werpen .

 

Vissers worden vriendelijk verzocht aan de achterzijde van de vijver (avondrood, knotwilg en visstek ) te vissen. Vissen is alleen toegestaan met gebruik van deugdelijk visgerei en een onthaakmat.

Zwemmers worden vriendelijk verzocht aan de strandzijde bij de ballonnenlijn te zwemmen.

Waterfietsen en vissen op dezelfde stek gaat niet samen, dus houd rekening met elkaar.

Bij moedwillige overtreding of het niet naleven van deze regels behoudt zich de beheerder het recht U te waarschuwen en e.v. van het terrein te verwijderen.

 

 

Huisregels groepsaccommodaties:

Wij verwelkomen u in onze accommodaties ,,De Vlierhof” en / of ,,De Jappe” in Eibergen.

Dit huisreglement is opgesteld om u een aangenaam en probleemloos verblijf te laten hebben in onze accommodatie. Wij hopen dat u zich thuis zult voelen in onze accommodatie. Wij verzoeken u vriendelijk om met de accommodatie en zijn omgeving om te gaan zoals u zou wensen dat bij u thuis gasten met uw woning en leefomgeving om zullen gaan. Wij wensen u een aangenaam verblijf!

 

 1. Maak geen lawaai en respecteer de rust van de omwonenden, geluidsinstallaties zijn uitsluitend voor gebruik binnenshuis.
 2. Afgesloten ruimten en kasten zijn voor privé doeleinden, dus niet openen.
 3. Verplaats alleen de inrichting (meubelen etc.) met toestemming van ons, er kan namelijk bij het verplaatsen van de inrichting onnodig schade ontstaan.
 4. Mocht u nalaten om linnengoed te gebruiken op de bedden, dan wordt u de reinigingskosten van de kussens, dekens/ dekbedden en matrassen in rekening gebracht.
 5. Deponeer geen afval in de afvoeren want dit veroorzaakt verstopping. Dus niets in badkuipen, toiletten, wastafels en andere afvoeren werpen. Deponeer het in de vuilnisbak. Ook kauwgom in de vuilnisbak deponeren en laat kranen niet onnodig lopen.
 6. Onvolkomenheden dient u onmiddellijk aan ons te melden, zodat wij zullen trachten deze op te lossen. Meldt eventuele schade aan ons, zodat wij het voor de aankomst van de volgende gasten in orde kunnen maken.
 7. Bij aankomst geconstateerde schade dient u binnen 3 uur aan ons te melden. Bij verzuim hiervan wordt de schade bij u in rekening gebracht.
 8. Eten en drinken zijn in de slaapvertrekken niet toegestaan. Voor de gehele accommodatie geld een rookverbod. U kunt roken en de daarvoor bestemde ruimte (peuken in asbak).
 9. Het is ten strengste verboden om in de accommodatie met drank te gooien.
 10. Bij afwezigheid alle ramen sluiten en de buitendeuren op slot draaien. Zet radio en tv’s nachts en bij afwezigheid uit. Ook bij onweer.
 11. Zorg dat de spelen in de schuur compleet blijven.
 12. Laat de kinderen niet met grind spelen, voor hun veiligheid en onze gazonmaaier.
 13. Geen vuurwerk ontsteken en kaarsen alleen ontbranden in de daarvoor bestemde bollen.
 14. Binnen kunt u een haardvuur stoken, buiten is een vuurkorf niet toegestaan (brand gevaar).
 15. Een BBQ is alleen buiten toegestaan.
 16. Eventuele klachten dient u onmiddellijk aan ons te melden.

Geef deze huisregels A.U.B. door aan alle groepsleden. Bij verzuim van al deze huisregels wordt de schade bij u in rekening gebracht.
M.v.g. familie Groot Wassink en het centrum voor groepsaccommodaties (C.V.G.)

 

 

Aanvullend reglement seizoenplaatsen en langkampeerders:

 1. Maai zelf het gras om uw caravan, en houd het netjes bij. Er staat een elektrische grasmaaier en kantentrimmer in de fietsenstalling, en ev. een kruiwagen achter de paardenstallen.
 2. Bij afwezigheid langer dan 3 nachten de stekker uit het stopcontact. Leg de kabel onder uw caravan, dit i.v.m. met grasmaaien.
 3. Bij afwezigheid is de camping eigenaar niet aansprakelijk voor uw caravan en voortent / luifel in geval van storm, hevige regenval etc.(stormband of beter weghalen).
 4. Bezoekers gaarne melden en afrekenen, de kosten hiervan:
 5. *bezoeker € 1,50 p.p.d.
 6. *auto bezoeker € 1.-
 7. *bezoek dat komt zwemmen € 3,- p.p.
 8. *hond van bezoeker € 1,50
 9. Bij voortijdig vertrek wordt geen restitutie van de seizoensplaats of uw arrangement terugbetaald.
 10. De camping is geen auto en caravan wasplaats.
 11. Het is niet toegestaan bij vertrek uw kapotte camping uitrusting en bodemzeil in de campingcontainer te deponeren.
 12. Het bijplaatsen van schuttingen, schuurtjes, opslagtenten etc. is niet toegestaan.
 13. Ziet u andere gasten die zorgen voor overlast of onze huisregels negeren? Spreek ze daar zelf niet op aan maar licht de beheerder hier van in, zodat deze actie kan ondernemen.
 14. Bij moetwillige overtreding of het niet naleven van deze regels behoudt de beheerder het recht u te waarschuwen en ev. van het terrein te verwijderen.

 

 

Annulering voorwaarden opgesteld door de RECRON

Bij annulering betaalt de contractant een vergoeding aan de ondernemer. Deze bedraagt:

 • Bij een annulering meer dan 6 maanden voor de ingangs datum, 15 % van de overeengekomen prijs.
 • Bij een annulering binnen 4 en 6 maanden voor de ingangsdatum, 50% van de overeengekomen prijs.
 • Bij een annulering binnen 2 en 4 maanden voor de ingangsdatum, 75% van de overeengekomen prijs.
 • Bij een annulering 2 maanden voor de ingangsdatum, 90% van de overeengekomen prijs.
 • Bij een annulering op de dag van de ingangsdatum, 100% van de overeengekomen prijs.

 

 

Zwemmen op de Vlierhof

De recreatieplas op onze camping is zeer geschikt om in te zwemmen en te spelen. Er ligt een ballenlijn in het water. Het water voor deze ballenlijn is ondiep (tot ongeveer 1,20 meter). Houd echter rekening met fluctuerende waterstanden. Er is géén toezicht op ons strand. U bezoekt het terrein op eigen risico.De Vlierhof is niet aansprakelijk voor eventuele ongevallen op ons terrein. Houdt kinderen daarom continu in het oog en laat kinderen nooit alleen in of bij het water spelen. Ongeoefende zwemmers mogen alleen baden voor de ballenlijn en kinderen zonder diploma moeten bijv. zwemvleugelsdragen. Zwemmen zonder badkleding is niét toegestaan.

 

EHBO

Op De Vlierhof is geen EHBO-post aanwezig. Wel hebben alle accommodaties een EHBO-trommel, voor de campinggasten hangt deze in elk sanitairgebouw en hebben de beheerders van de Vlierhof een BHV en EHBO diploma.

Bel in geval van ernstige calamiteiten de hulpdiensten ( 112) en de licht de beheerder in ( 0544-481375) zodat deze de toegang mogelijk maakt voor de hulpdiensten. Bij minder ernstige calamiteiten is tijdens kantooruren de huisarts bereikbaar ( 0545-471287) en daarbuiten de regionale Huisartsenpost ( 0900-5009000).

Mocht u gevaarlijke situaties aantreffen die verwonding en/of letsel hebben of kunnen veroorzaken, meld dit dan direct bij de beheerder.

 

Zwemwaterkwaliteit

De kwaliteit van het zwemwater wordt nauwlettend in het oog gehouden. De waterkwaliteit word gemonsterd door een extern ingenieursbureau, zij nemen in het zwemseizoen (van mei tot oktober) regelmatig monsters en controleren het water op blauwalg, botulisme en andere factoren. Over het algemeen zijn er geen problemen met de zwemwaterkwaliteit. Mochten er problemen zijn met de zwemwaterkwaliteit dan wordt dit ook op het terrein gecommuniceerd middels publicatieborden.

 

Gezondheidsklachten

Het water in de recreatieplas wordt in onze opdracht gecontroleerd zodat de kans op gezondheidsklachten klein is. Desondanks raden wij u aan na het zwemmen uzelf en uw kinderen af te spoelen onder de aanwezige stranddouches en u af te drogen. Mocht u (enkele dagen) na het zwemmen toch last krijgen van huiduitslag, oorontsteking, maag- of darmstoornissen, koorts of andere klachten dan is het raadzaam om de huisarts te consulteren. Vermeld in dat geval dat u gezwommen hebt in natuurwater. Als u denkt dat u ziek bent geworden door het zwemmen in onze recreatieplas, geef dit dan door aan de beheerder zodat de klachten kunnen worden verzameld en er actie ondernomen kan worden. Telefoonnummer: 0544-481375.

 

Tips voor veilig zwemmen

Zwemmen in de recreatieplas van De Vlierhof is altijd voor eigen risico. U kunt zelf een bijdrage leveren aan uw eigen veiligheid, en die van uw kind(eren). Hieronder vindt u een aantal tips voor veilig zwemmen:

Verlaat bij onweer en bliksem zo snel mogelijk het water en zoek beschutting. Niet onder een boom, maar ga naar uw kampeermiddel of accommodatie, mocht u dit niet vertrouwen, kan u altijd terecht in de recreatieruimte ‘de Daele’. Dit gebouw is tevens beveiligd tegen blikseminslag dmv. bliksemafleiders.

 • Op bijv. een luchtbed of opblaasboot kun je snel een eind afdrijven. Blijf daarom wakker en let goed op.
 • Let op kinderen. Laat ze nooit alleen zwemmen of spelen in het water.
 • Duik nooit in ondiep of troebel water.Vooral achter de ballenlijn kan het water diep zijn, tot wel 5 meter! Daar zijn vaak plaatselijke, koude stromingen.
 • Ook geoefende zwemmers kunnen in noodsituaties komen. Ga daarom nooit alleen zwemmen.
 • Raak bij kramp niet in paniek. Probeer kalm te blijven en trek zo effectief mogelijk de aandacht van andere zwemmers of omstanders.
 • Het zwemmen onder invloed van alcohol en/of drugs is onverantwoord en daarom verboden!

 

Uw eigen gedrag

Ook u hebt een invloed op een goede zwemwaterkwaliteit: gebruik altijd de sanitaire voorzieningen in uw accommodatie of op de camping.

Neem u verantwoordelijkheid t.o.v. uw, en andermans kinderen serieus! Uw gezamenlijk toezicht is daarom altijd noodzakelijk om hun veiligheid te waarborgen.

Etensresten, papier, plastic, glas of blik op het strand of in het water kunnen ook gevaarlijk zijn. Naast de kans op verwondingen trekt dit afval bovendien ongedierte aan. Gebruik daarom altijd de afvalbakken bij de stranden.

 

Honden op de Vlierhof

Met uw hond bent u van harte welkom op De Vlierhof.

Voor het wandelen met uw hond op het terrein gelden een aantal regels. Met deze regels proberen wij zoveel mogelijk eventuele ergernissen en overlast voor de andere bezoekers te voorkomen. Uw hond dient altijd aangelijnd te zijn. Ze mogen dan ook niet loslopen of zwemmen in het water. Onder meer de stranden zijn verboden voor honden. Wij adviseren uw hond uit te laten op de daarvoor bedoelde wandelpaden rondom de Vlierhof, hier kan u ongestoord met u hond wandelen, ook hier dient de hond aangelijnd te zijn. Denkt u wel aan het opruimen van de uitwerpselen van uw hond?

Waarom mag uw hond niet loslopen of zwemmen?

Niet iedere bezoeker is gecharmeerd van uw hond. De aanwezigheid van uw hond kan bij de andere leiden tot ergernis of angst. Loslopende honden die enthousiast tegen je aanspringen kan voor sommige personen beangstigend zijn. Wij willen dat iedereen kan genieten van onze camping zonder overlast te hebben van de hond van een ander. Met de maatregel dat honden altijd aangelijnd dienen te zijn en dus niet los mogen lopen en/of zwemmen, proberen wij dit tot een minimum te beperken.

Daarnaast heeft onderzoek aangetoond dat jonge kinderen die in aanraking komen met hondenuitwerpselen klachten kunnen krijgen die lijken op griepverschijnselen en buikgriep. Om het risico te verkleinen dat met name deze groep jonge bezoekers in aanraking komen met hondenuitwerpselen hebben wij besloten dat de stranden alsook het water verboden terrein voor honden zijn.

 

Vissen

In de kleine vijver en de recreatieplas op de Vlierhof mag u vissen. De volgende vissen kan u aantreffen in de recreatieplas op de Vlierhof: Karper, Voorn, Blei, Barbeel en Brasem.

Op de Vlierhof dragen wij zorg voor een evenwichtige natuur in de recreatieplas, wij verwachten van onze gasten dat zij dit respecteren, door gebruik van juist visgerei en een onthaak gereedschap alsmede een onthaakmat. Ook is er een zonering, zo zijn er oevers waar wel mag worden gevist en oevers waar vissen niet is toegestaan. Zo is het vissen vanaf de stranden en het nachtvissen op ons terrein niet toegestaan. De oevers waar u het best en rustig kan vissen zijn bij de kampeervelden , Rietkraag, Visstek en Knotwilg. Hier zijn u en andere gasten cq. zwemmers elkaar het minst tot last.

 

Waterfietsen

De waterfietsen liggen aangemeerd achter het hek t.h.v. kampeerveld de Zwaluwoever. Het is mogelijk deze te huren voor één uur per beurt. De kosten voor het huren van een waterfiets bedragen € 5,- per 55 min. U kunt zich via onze app inschrijven op een tijdsblok van 1 uur. U huurt de waterfiets voor 55 min. Na inschrijving kunt u zich melden bij de receptie. Daar kunt u de sleutel van de waterfiets ophalen en retour brengen. Betaling kan via de app of de QR code bij de receptie. Op deze manier proberen wij het toe-eigenen van de waterfietsen door eenzelfde personen / kinderen tegen te gaan.

Let op dat er geen misbruik of vernieling van de waterfietsen plaatsvind! Kinderen zonder diploma mogen alleen onder begeleiding van een volwassene mee en het dragen van een zwemvest is daarbij zeer aan te raden.

 

Wij wensen u veel verantwoord waterplezier op de Vlierhof!